Политика за Враќање

Сите дефинирани термини кои се користат подолу се утврдени во страница Услови и Правила. https://www.bifeks.com/terms-and-condition/

Отакажување на Нарачка

 

Нарачкиве кои ги внесувате во нашата продавница се процесираат брзо, не можете да ја откажите нарачката ако е доставено во транспорт. Треба да чекате да стигнат за да ги враќате.

Враќање

 

Враќањето на стоката е 15 дена од денот на приемот.

Стоката можете да го вратите исклучиво по транспортни фирми со кои имаме склучен договор. За ова ќе добивате информациа преку електронска пошта.

Не можете да враќате стоки наменети за еднократна уптореба и стоки со краток рок на траење.

Можете да враќате стоки кои не ви се свиѓаат но не и тие што ги имате употребадо. Не е дозволено да се враќа употребена,прана или миени или оштетена стока. Вратената стока мора да биде неупотребена и во оригиналниот пакет.

 

Транспорт

 

Бесплатна доства и бесплатно враќање ќе добиват сите нарачки над 1500 ден.

Правило за Фер Користење значи ако клиент направи нарачка од 1500 ден добива бесплатен транспорт но ако клиентот враќа стока и вредност на нарчкава паѓа ис под 1500 ден тогаш мие му калкулираме трошоци за достава и врачање.

Чекори за повраќање на стока:

 1. Во Бифекс страница Кликнете на Моја Сметка и потоа Нарачки
 2. Во делот на Нарачки ке видете Акциа и кликнете на погледни
 3. Потоа ке видете копче за враќање -кликнете
 4. Напишете кои производи сакате га ги вратите
 5. Напишете Причината зошто ги враќате
 6. Кликните на Враќање
 7. Ќе добиете повратна информациа преку електронска пошта
 8. Запишете ја повратната шифра
 9. Паковајте ги производите заедно со фактурата
 10. Вратете го пакетот со карго

 

Враќање на Средства

 

Време за враќање на средствата е следно:

 1. Кога ја добиваме вратената стока почнува вреднувањето за исполнување на условите за враќање.
 2. Ако вратената стока ги исполнува условите за враќање ќе имате исплата во ваша смета за 2 до 10 дена.
 3. Ако вратената стока не ги исполнува условите за враќање тогаш тие ви се враќат на ваша адреса.

Кога вршиме исплата за вратената стока ќе ве известиме преку електронска пошта.

 

Општо

 

Ако не се придржувате кон било кој од горенаведените услови, го задржуваме правото да го одбиеме враќањето или да наметнеме различни или дополнителни услови.

Leave a Reply