Политика за приватност

Напомена:
Во врска со сетото наведеното како подолу, одбележуваме дека правилникот на приватност е изработен во целост согласно одредбите предвидени во законот за заштита на личните податоци во РМ.
Секој ваш пристап кон оваа вебстраница односно потрошувачите, вклучувајќи и секој посетител што го посетува нашата страница со цел на тргување во истата, подразбира дека се согласува да се користат, обработуваат, соподелат вашите-нивните лични податоци согласно законот за заштита на личните податоци на РМ.
За све што не е регулирано и предвидено со овој акт ќе важат и ќе се применуваат одредбите од законот за заштита на личните податоци како и другите законски прописи предвидени во РМ кои се применуваат во конкретниот случај.

Политиката за приватност опишува како ги обработуваме личните податоци собрани, користени и споделени кога еден посетител или клиенти пристапува до Бифекс страницата.

ДЕЛ 1 – ТРАНСАКЦИСКИ ИНФОРМАЦИИ

Што правиш со моите информации?
Кога купувате нешто од нашата продавница, како дел од процесот на купување и продажба, ги собираме личните податоци што ни ги давате, како што се вашето име, адреса и е-пошта.
Кога ја разгледувате нашата продавница, ние исто така автоматски го примаме вашиот интернет-протокол (IP) адреса за да ни дадете информации кои ни помагаат да дознаеме за вашиот прелистувач и оперативен систем.
Е-мејл маркетинг:
Со ваша дозвола, ние може да ви испратиме е-пораки за нашата продавница, во врска со нови производи и други новости.

ДЕЛ 2 – СОГЛАСНОСТ

Како ја добиваш мојата согласност?
Кога ќе ни дадете лични податоци за да завршите трансакција, проверка на вашата кредитна картичка,  нарачувате, организирате испорака или враќате купена стока, подразбираме дека се согласувате да ги прибираме и користеме податоците само за таа специфична причина.
Ако ги побараме вашите лични податоци од секундарна причина, како што е маркетингот, ние ќе ве прашаме директно за вашата изразена согласност или ќе ви дадеме можност да  кажете “не“.
Како да ја повлечам мојата согласност?
Ако се премислите, можете во секое време да ја повлечете вашата согласност за да ве контактираме, за континуирано собирање, користење или откривање на вашите лични податоци, едноставно  контактирајте не на [email protected] или по пошта на нашата адреса: Бифекс ЈНА 55 Струга 6330 Р. Македонија

ДЕЛ 3 – ИСКЛУЧОК

Дали ги откривате моите информации?
Ние можеме да ги откриеме вашите лични податоци ако тоа е потребно во согласност со важечките законски прописи или ако ги прекршувате нашите Услови за користење.

Дел 4 – Онлајн Продавница

Нашата онлајн продавница е хостирана од WordPress и WooCommerce. Тие ни обезбедуваат онлајн е-трговија платформа која ни овозможува да ги продаваме нашите производи и услуги за вас.
Можете да прочитате повеќе за тоа како WordPress ги користи вашите лични информации овде
Политика за приватност – https://automattic.com/privacy/
Можете да прочитате повеќе за тоа како Woocommerce ги користи вашите Лични информации тука
Политика за приватност https://automattic.com/privacy/

Плаќање:
Ако одбереш портал за директно плаќање за да го завршите купувањето, онлајн продавницата ги пренесува податоците од вашата кредитна картичка. Податоците од продавницата се шифрираат преку стандардот за безбедност на податоци за индустријата за платежни картички (PCI-DSS). Вашите податоци за купувачите се чуваат само колку што е потребно за да ја завршите трансакцијата за купување. После тоа е завршена, информациите за трансакцијата за купување се бришат.
Сите портали за директно плаќање се придржуваат до стандардите поставени од страна на PCI-DSS како што е управувано од страна на Советот за безбедност на PCI, кој е заеднички напор на брендови како Visa, MasterCard, American Express и Discover.
Потребите на PCI-DSS помагаат да се обезбеди сигурно ракување со информации за кредитни картички од страна на нашата продавница и неговите даватели на услуги.

 

ДЕЛ 5 – УСЛУГИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

Општо земено, понудувачите од трети лица кои ги користиме ќе ги соберат, користат и обелоденуваат вашите информации до степен што е неопходен за да им дозволи да ги извршуваат услугите што ни ги даваат.
Меѓутоа, одредени трети лица даватели на услуги, како што се платните портали и другите процесори за плаќање, имаат свои политики за приватност во однос на информациите што ни се потребни за да им ги обезбедиме на вашите трансакции поврзани со купувачите.
За овие провајдери, Ви препорачуваме да ги прочитате нивните политики за приватност за да можете да го разберете начинот на кој вашите лични информации ќе ги вршат овие провајдери.
Може да се откажете од насоченото рекламирање преку:
Фејсбук – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
Google – https://www.google.com/settings/ads/anonymous
Бинг – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads
Особено, запомнете дека одредени провајдери може да се наоѓаат во или да имаат објекти кои се наоѓаат во друга јуридикција од вас или нас. Значи, ако одлучите да продолжите со трансакција која ги вклучува услугите на давателот на услуги од трета страна, тогаш вашите информации може да станат предмет на законите на јуридикциите во кои се наоѓа тој давател на услуги или неговите капацитети.
Како пример, ако се наоѓате во Германија и вашата трансакција се обработи со портал за плаќање лоциран во Соединетите Американски Држави, тогаш вашите лични податоци што се користат при комплетирањето на таа трансакција може да бидат предмет на објавување според законодавството на САД,.
Откако ќе ја напуштите нашата веб-страница на продавницата или ќе бидете пренасочени на веб-страница или апликација од трета страна, повеќе не сте регулирани со оваа Политика за приватност или Условите за користење на нашата веб-страница.
Линкови
Кога ќе кликнете на линкови во нашата продавница, тие може да ве упатат подалеку од нашата веб-страница. Ние не сме одговорни за содржината или практиките за приватност на други сајтови и ве охрабруваме да ги прочитате нивните изјави за приватност.

 

ДЕЛ 6 – БЕЗБЕДНОСТ

За да ги заштитиме вашите лични податоци, превземаме разумни мерки на претпазливост и ги следиме најдобрите практики во трговијата за да бидеме сигурни дека не е несоодветно изгубена, злоупотребена, достапна, откриена, изменета или уништена.
Доколку ни дадете информации за вашата кредитна картичка, информациите се шифрираат со користење на безбедна технологија на сокетни слоеви (SSL). Иако ниеден метод за пренос преку Интернет или електронско складирање не е 100% сигурен, ги следиме сите барања на PCI-DSS и имплементираме дополнителни општоприфатени индустриски стандарди.

 

ДЕЛ 7 – НЕ ТРАГАЈ

Нашата веб-страница користи “Cookies” како датотеки со податоци кои се поставени на вашиот уред или компјутер и често вклучуваат анонимни уникатен идентификатор. За повеќе информации за ,,Cookies,, и како да ги оневозможите Cookies, посетете http://www.allaboutcookies.org.
Внимание, ние не го менуваме начинот на собирање на податоците на нашата страница и не употребѕваме пракса кога наидуваме на сигналот „Не трагај“ (Do not track) од вашиот прелистувач.

 

ДЕЛ 8 – ВРЕМЕ НА СОВЕТ

Со користењето на оваа веб-страница, претставувате и изјавувате дека сте најмалку  полнолетна личност над 18 години со целосна деловна способност односно во вашата држава или провинција на живеење, или дека сте возрасен во вашата држава или провинција на живеење и ни дадовте ваша согласност за некој од вашите малолетни лица за да  го користат овој сајт.

 

ДЕЛ 9 – ПРОМЕНИ НА ОВАА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Ние го задржуваме правото да ја менуваме оваа политика за приватност во секое време, затоа ве молам погледнeте ја често. Промените и појаснувањата ќе стапат во сила веднаш по нивното објавување на веб-страницата. Ако внесеме материјални промени во оваа политика, ние ќе ве известиме дека е обновено, за да бидете свесни за информациите што ги собираме, како ги користиме и под кои околности, доколку ги има, ги користиме и / или откриваме тоа.
Ако нашата продавница е стекната или споена со друга компанија, вашите информации може да се пренесат на новите сопственици, за да можеме да продолжиме да продаваме производи за вас.
ПРАШАЊА И КОНТАКТНИ ИНФОРМАЦИИ
Доколку сакате: да пристапите, да ги корегирате, да ги измените или избришете личните податоци што ги имаме за вас, да поднесете жалба или едноставно да посакате повеќе информации, контактирајте го нашиот службеник за усогласеност со приватноста на [email protected] или по пошта во Бифекс ЈНА 55 Струга 6330 Македонија